Bâlciul de la PSD Gorj, program non-stop: Și Popescu ar vrea primar, dar Weber anunță un alt sondaj intern

Au reînceput discuţiile ce vizează candidatul PSD pentru Primăria Târgu Jiu, unele dintre ele răzbătând în spațiul public. Pe lângă ”meciul” pe care-l duc zilnic cu Romanescu, căutând să blocheze orice demers al acestuia și orașul, în același timp, social-democrații au un ”campionat” intern de care se tem cei mai mulți potențiali candidați. Viceprimarul Popescu vorbește despre echipe și strategii, dar președintele Weber îl lasă în offside mare precizând că este posibil ca omul PSD-ului poate să apară de unde nu te aștepți, nu trebuie să fie unul dintre ”frământații” celebrului sondaj de opinie. 

La nivelul declarațiilor, viceprimarul Aurel Popescu pare să aibă mari şanse să fie din nou candidatul PSD la fotoliul de primar. Deşi a pierdut clar precedenta bătălie electorală în faţa liberalului Marcel Romanescu, actualul “vice” este considerată de anumite voci politice persoana cu cea mai mare notorietate dintre pretendenţii la funcţia de edil ai social democraţilor. Firesc, Popescu a prins glas când a fost întrebat de posibilitatea de a candida din nou, dar, în acelaşi timp, speră să-i aibă alături pe toţi membrii partidului.

“Este chiar încurajator şi mă onorează să aud că mai multe voci mă indică pentru 2020 ca fiind un potenţial candidat, dar decizia finală aparţine organizaţiei municipale a PSD Târgu Jiu şi, bineînţeles, a organizaţiei judeţene. Am văzut că atunci când intri într-o competiţie contează foarte mult şi cei cu care porneşti la luptă. Cu siguranţă viitorul candidat trebuie să aibă o echipă foarte puternică, o echipă legată, unită, şi în acest fel pot spune că pornim cu o şansă foarte mare pentru a recâştiga Primăria Municipiului Târgu Jiu”, a declarat Popescu la Radio Infinit.

Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, încă nu vorbește despre candidații la Primăria Târgu Jiu și cere răbdare. Mai mult, lansează în spațiul public ideea unui nou sondaj intern.

”Haideți să le luăm etapizat. În primul rând suntem concentrați pe alegerile europarlamentare, cu tot ceea ce înseamnă aceste etape. După europarlamentare încercăm să conturăm un grup de potențiali candidați. Din acel grup, în funcție de anumite filtre pe care le aplicăm, vom alege persoana care are cele mai mari șanse să câștige Primăria Târgu Jiu. Deocamdată discutăm despre europarlamentare acum, că asta este preocuparea noastră numărul unu. Trăim într-o societate dinamică și trebuie să ne adaptăm la dorințele cetățenilor. În grupul respectiv e posibil să intervină și alte persoane decât cele care au fost cuprinse în acel sondaj de opinie, pentru că trebuie să ținem cont de dorința alegătorilor din Târgu Jiu. Dacă în urma anumitor măsurători reiese că profilul trebuie să fie într-un anumit fel, ne adaptăm și ne pliem pe dorința alegătorilor”, a precizat, într-o conferință de presă, Weber.