Baloane colorate pentru gorjeni: Dăncilă vrea să ne spună ce au făcut, dar mai cere timp și un vot

Primul ministru a bifat și Gorjul în periplul electoral de forță impus de alegerile europarlamentare. Strategia PSD este foarte simplă, prin aceste vizite s-a încercat o reîncălzire a ciorbei pusă în fața românilor înainte de alegerile parlamentare din 2016. Atunci, ca și acum, s-au promis multe, s-au prezentat soluții la tablă, însă, concret, în teren, nu s-a văzut mai nimic. După aproape doi ani și jumătate de guvernare comunitățile nu regăsesc real nici dispensarele promise, nici drumurile garantate electoral și nici revigorarea mediului economic ”de stat”.  Despre tratamente până la un anumit tip de boli, nici vorbă. Viorica Dăncilă și oficialii care au însoțit-o au aplicat la Gorj aceeași strategie folosită în toate vizitele efectuate în țară, în acest turneu de forță. Peste tot s-a promis că se vor găsi soluții, vor identificate surse de finanțare. Bani pentru investiții. O încercare de a reaprinde speranțe, de convingere a cât mai multor români că, deși atâta timp lucrurile nu s-au mișcat în direcția promisă, în urma acestor deplasări guvernamentale în teritoriu situația se va schimba. Dăncilă cunoștea situația critică de la Complexul Energetic Oltenia. Și ea, și miniștri săi. La începutul acestui an, unitatea energetică a fost zguduită de reacția oamenilor sătui să mai aștepte și să îndure. Cu toate astea, Cabinetul Dăncilă, în atâtea luni, s-a mulțumit să aplice un calmant cu efecte secundare grave fără să caute identificarea unui trantament care să ducă la vindecare. Iar acum prim-ministrul MINTE, transmite minerilor și energeticienilor că habar nu avea despre lipsa expropierilor, investițiilor și acertificatelor de carbon. În cazul UM Sadu, promisiunile au curs în decursul anilor. Chiar Mihai Weber, liderul social-democraților gorjeni, a tot emis soluții. Dar, la fața locului, se face producție pe linii tehnologice vechi de 80 de ani. Centura ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, Drumul Expres  Craiova Târgu Jiu, și ele probleme vechi despre care se ni spune că se vor rezolva în viitorul foarte apropiat. Discursul lui Dăncilă a fost unul ce a vrut să transmită celor mulți că lucrurile s-au schimbat și, gata, din acest moment populația va identifica în ea un partener onest.

”Oamenii, aici, în zonă, s-au săturat să aștepte. Nu mai au răbdare, și, de aceea, încercăm să facem cât mai multe lucruri într-o perioadă cât mai scurtă. Le-am spus tuturor miniștrilor cabinetului că promisiunea este datorie curată și dacă nu au convingerea că pot realiza un anumit lucru, să nu-l promită. Sunt convinsă că dacă ministrul Cuc a promis ceva, acel lucru se va realiza. De asemenea, sunt convinsă că Mihai Weber va pistona în așa fel încât să să nu se întârzie cu nicio zi din ceea ce s-a promis. Puteți să aveți convingerea că venim cu cele mai bune intenții și, dincolo de promisiunile care au fost vehiculate în spațiul public, vrem să venim cu realizări. Vrem să spunem că am făcut, nu că vom face”, a declarat premierul la Gorj, făcând referire, pe subiect, la promisiunile ce vizează construirea centurii ocolitoare a municipiului Târgu Jiu și a Drumului Expres Craiova Târgu Jiu.

Oamenii Gorjului așteaptă ca angajamentele ministrului Răzvan Cuc să se concretizeze. A vorbit cu subiect și predicat despre licitația lucrărilor de la centură, despre licitarea proiectului drumului expres. Au trecut termene peste termene și NIMIC. Doar baloane dezumflate pe care Dăncilă a vrut să ni le arate colorate în roz, jucăușe pe cerul județului.