Baroniada FYL: Autoturismul familiei Filip, pe spațiul public, deși se află sub sechestru asigurator

Situație de râsu-plânsu la Rovinari, Poliția se face că nu vede cum mașini pentru care s-a cerut sechestru asigurator circulă nestingherite, neorprite prin oraș. În voie, chiar pe unde nu este voie, dar obiceiul este mai vechi. Mașinile aparțin unei firme administrate de mama primarului localității și sunt cu mari probleme.

Executorul judecătoresc craiovean Bogdan Laurențiu Terpovici a înaintat autorităților o adresă cu caracteristicile tehnice a trei autoturisme, cu numerele de înmatriculare GJ 44 FYL; GJ 60 FYL; GJ 61 FYL, solicitând:

”În temeiul dispozițiilor art. 740 alin. 2 și 3 Cod de Procedură Civilă, vă solicităm ca în cazul identificării în trafic a autovehicolului menționat să procedați la oprirea acestuia, la ridicarea certificatului de înmatriculare și a cărții de identitate, punând în vedere conducătorului autovehiculului că bunul este sechestrat și să se prezinte într-un termen rezonabil la executorul judecătoresc, urmând a ne anunța, de îndată, despre măsura luată. Totodată vă solicităm să notați această măsură în evidențele proprii”.

Actul este semnat, parafat, mai mult, limpede precum ”bună ziua!”, cu specificaţia că procesul verbal a fost întocmit în data de 7.02.2019. Proprietarul autoturismelor nici nu s-a sinchisit de o eventuală opriere în trafic, ulterior emiterii respectivului document una dintre mașinile aflate sub sechestru asigurator fiind fotografiată pe spațiul public, la Rovinari. Nici gând ca șoferul să încerce să nu atragă atenția asupra autovehiculului, acesta a parcat pe o aleee, chiar în zona 0 (zero) a orașului. Fotografiile au fost postate și pe rețelele de socializare, alt element ajutător pentru polițiști, care, legal, ar fi trebuit să procedeze imediat la ridicarea certificatului de înmatriculare și a cărții de înmatriculare a mașinii.

Inițial s-au vehiculat că autoturismele în cauză i-ar aparține primarului Robert Filip, însă edilul a precizat în spațiul public că sunt proprietatea unei firme a mamei sale, societate ce trece, financiar, printr-o perioadă mai grea.