Mult de muncă la Târgu Jiu: Romanescu anunță investiții de 180 de miliarde

Patru cartiere din municipiul Târgu Jiu vor avea parte de modernizări ample, iar problema canalizării din Debarcader va fi rezolvată în acest an. Acestea sunt planurile edilului Marcel Romanescu, care anunţă investiţii de 180 de miliarde de lei vechi. De două săptămâni se munceşte deja în zona Lotrului. De asemenea, şcolile generale Nr. 6 şi Nr. 4 vor fi reabilitate odată cu aprobarea bugetului.

“Se lucrează pe zona Lotrului, pe care o vrem finalizată până la sfârşitul verii, să putem să rezolvăm o mare parte din problemele care apăreau de acolo.  Vor continua lucrările pe Şişeşti şi Dumbrava, ne vom apuca în perioada imediat următoare de străzile din Iezureni, la fel Cartierul Narciselor de case va intra într-un program de reabilitare imediată, iar pentru lucrările nelicitate la şcoala 6 şi şcoala 4 aşteptăm să avem bugetul aprobat ca să le putem scoate la licitaţie.  Cartierele Griviţei – Christian Tell, A.I. Cuza­ – Gheorghe Bărboi, Teilor şi Microcolonie vor intra în reabilitare totală”,  a declarat primarul.

Romanescu a explicat în ce constau lucrările de la canalizarea cu probleme din Debarcader.

“Canalizarea de pe zona Debarcader se va deversa pe această canalizare licitată de care s-au şi apucat, de pe zona Bicaz. Au început să lucreze şi vor ajunge până în Ecaterina Teodoroiu. Vor prelua Şişeşti, Dumbrava de pe partea dreapta şi tot cartierul Debarcader de pe partea stângă, plus surplusul de pe Ecaterina Teodoroiu. Tot ceea ce va fi canalizarea pluvială pe Ecaterina Teodoroiu nu va mai coborî pe Brâncuşi, vă rămâne şi se va duce direct în Jiu. Ar trebui astfel ca presiunea de pe 14 Octombrie să scadă”, a precizat primarul municipiului.