Baschet – Liga Națională: CSM Târgu Jiu a învins SCM Universitatea Craiova

 

Baschetbaliștii de la CSM Târgu Jiu s-a impus sâmbătă seara, la Sala Sporturilor, în fața SCM U Craiova, scor 74-61 (23-16; 14-20; 17-13; 20-12), într-un meci din etapa a XVII-a a Ligii Naționale de Baschet, Conferința A.
De la echipa gazdă, Shamiel Stevenson, cu 27 de puncte înscrise, a fost cel mai bun om intrat pe parchet. Partida cu Craiova a consemnat şi debutul americanului Anthony Durham, recent legitimat la CSM Târgu Jiu. Acesta a reușit 13 puncte în meciul contra echipei din Bănie.

Kresimir Basic: Cred că ne-au subestimat puțin

Când începi meciul bine, aștepți să se termine cu bine, însă nu de fiecare dată s-a întâmplat asta pentru noi. Astăzi, am fost mult mai concentrați pe final de meci, ne-am păstrat agresivitatea pe toată durata partidei și, nu în ultimul rând, am crezut mult mai mult în noi. Cred că ne-au subestimat puțin, nu s-au așteptat să luptăm așa cum am făcut-o. Nu au început meciul tare, iar noi am căpătat încredere și am continuat să luptăm. Am avut atitudinea pozitivă și acesta este cel mai important lucru. La pauză, raportul recuperărilor era 20-11 pentru ei, meciul s-a terminat 33-34 și acesta este un aspect care a făcut diferența. Le-am spus că trebuie să-și schimbe mentalitatea, nu e ușor, dar trebuie să facem acest lucru pas cu pas. Este o provocare pentru mine și pentru echipă. Poate să vină orice antrenor, dacă jucătorii nu cred în ei și în șansa lor… degeaba. Nu este o muncă ușoară, dar suntem pe drumul cel bun. A fost greu să jucăm fără Agafonov astăzi, ne-a lipsit acel backup, care să vină de pe bancă cu energie. Astăzi, am reușit pentru că ne-am lăsat sufletul pe teren, dar pe termen lung este greu fără o soluție de rezervă. Jucătorii sunt foarte obosiți pentru că am jucat cu o rotație scurtă, însă nu trebuie să căutăm scuze. Vom juca cu ce avem la dispoziție”, a a spus, după joc, antrenorul croat al echipei din Târgu Jiu.