Bătălie aprigă în PSD, ce cred Manta și Caragea despre candidatul social-democraților pentru Târgu Jiu

Ciprian Florescu pare în pole-position pentru a fi desemnat candidatul PSD la Primăria Târgu Jiu. Actualul prefect este văzut ca o soluţie bună chiar de fostul reprezentat al guvernului în teritoriu, Pantelimon Manta. Cel din urmă crede că şi viceprimarul Adrian Tudor ar fi îndreptăţit să aspire la acest statut, dar totul depinde de luptele politice din organizaţiile social-democraţilor gorjeni.

“Florescu e un om care a stat în banca lui. Este şi tânăr, cu o oarecare experienţă în funcţii de conducere. Aurel Popescu este puţin probabil să mai vină. A pierdut o bătălie, are şi o vârstă destul de înaintată. Celălalt viceprimar, Adrian Tudor, este şi el îndreptăţit să aspire la o candidatură. E greu de găsit o soluţie ideală, trebuie să exista un compromis pentru desemnarea candidatului, care va avea în vedere sondajul, dar şi jocurile de putere şi de culise din PSD, de la nivel de judeţ şi municipiu”, a spus Manta la Radio Infinit.

Nu pe aceeaşi lungime de undă se află fostul candidat la Primăria Târgu Jiu, Viorel Caragea. Omul care a condus IPJ Gorj este de părere că PSD îşi va compromite şansele de a recâştiga şefia municipalităţii dacă mizează pe Ciprian Florescu. În opinia lui Caragea, sondajele PSD se fac “din pix”, iar alegerea de la Motru este la fel de neinspirată.

“Cu Ciprian Florescu, la Târgu Jiu, şi cu Constantin David, la Motru, şansele sunt terminate înainte de a începe. Nu se fac sondaje! Cine o să-l sprijine pe Florescu? Gruparea Radu Teodorescu-Alin Văcaru, şi poate Victor Ponta. Gruparea Ion Călinoiu nu o să-l sprijine în niciun fel, pentru că l-a înjunghiat pe la spate cu toate că l-a crescut cu o ţâţă. Adrian Tudor, cu generaţia lui, nici atât, iar la Aurel Popescu nici nu se mai pune problema. Oricum domnul Florescu rămâne pe din afară dacă nu capătă o funcţie la alegeri”, a afirmat Caragea.

Articolul precedentIlie Năstase, condamnat DEFINITIV la închisoare cu suspendare
Articolul următorCiocea, răspuns pentru cei care îl vor suspendat: Un statut făcut de Dragnea nu bate o lege