Bogații și-au așezat apele: S-a vrut majorarea TUTUROR pensiilor cu aceeași sumă, însă nu s-a găsit soluția constituțională

Virgil Guran, consilierul premierului Orban, a spus, vineri seara, că pensiile vor crește cu minim 10%, cu considerația personală că majorarea va fi de 14%. Totodată, acesta a subliniat că guvernul a dorit creșterea tuturor pensiilor cu aceeași sumă însă nu a fost găsită soluția constituțională.

Pentru că situaţia economică este aşa cum o ştiţi, este cert un lucru. Vor creşte alocaţiile cu 20% şi pensiile cu minimum 10%. Părerea mea este că în jur de 14% va fi creşterea. Şi vom eşalona celelalte creşteri în viitor, ca să ajungem la ce a stabilit legea. Cert este că vor creşte, indiferent de situaţia în care ne aflăm. Sperăm că prin măsurile luate, unele criticate, să echilibrăm cât mai repede situaţia economică. (…) Vreau să mai fac o precizare. Sincer să fiu, am încercat să găsim o soluţie să mărim cu aceeaşi sumă la toată lumea. 300 de lei şi pentru cel care are 700 de lei şi pentru cel care are 3.000 de lei. Nu am găsit soluţia constituţională şi puteam fi contestaţi. Ne-am fi dorit o astfel de măsură’‘, a declarat, la Antena 3, Virgil Guran.

Articolul precedentRomanescu atacă alegerile cu oameni selecționați din societatea civilă. Lista consilierilor
Articolul următorSpectacol al Teatrului ”Elvira Godeanu”, sâmbătă seara. Programul lunii august