Bolojan: Dacă PSD și PNL stau cu ochii pe sondaje, degeaba au făcut coaliția

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, avertizează că dacă PSD și PNL pun pe primul plan evoluția în sondajele de opinie, în loc să facă treabă, atunci degeaba au mai făcut coaliția. Fostul primar din Oradea arată că social-democrații și liberalii trebuie să livreze proiecte, să creeze oportunități de dezvoltare.

Eu nu am susținut această coaliție în interiorul PNL, dar azi vă spun deschis că mi-aș dori să reușească, pentru că nu avem an electoral, suntem între mandate și sunt foarte multe lucruri de făcut pe care o majoritate mare, cum e actuala majoritate guvernamentală, una stabilă, le poate pune în practică.

Sunt două categorii de probleme: cele urgente care vin peste tine, cum e pandemia sau creșterea prețului la gaze și electricitate, unde nu putem fugi de responsabilitate, și mai sunt și problemele pe termen lung, reforme ale statului, măsuri în administrație. Fiind foarte multe restanțe pe care România le are, 2022 ar putea fi un an al achitării unor astfel de restanțe (…) 

Eu îmi doresc ca această coaliție să livreze proiecte, să modifice legi, să îmbunătățească sistemul administrativ, să creeze oportunități. Dacă nu se va întâmpla asta, în afară de faptul că partidul meu (PNL) va fi cel mai mare perdant, dar nu asta e problema, perdantă va fi țara noastră. vom mai pierde niște ani, or orice an pierdut însemnă oportunități pierdute, depopulare, rămânere economică în urmă.

Dacă doar asta au în agendă cele două partide, fiecare cât câștigă și cât pierde, înseamnă că au făcut degeaba coaliția. Eu cred că anul acesta nu trebuie să fie unul al analizelor de tip electoral. E mai puțin important care partid comunică primul, care politician postează primul pe Facebook, important e să faci ce e important pentru țară”, a declarat, la B1 TV, Bolojan.