Boza promite parcuri fotovoltaice, minerii răspund: Tăceți, faceți revizii la utilaje!

Proiecte importante la Complexul Energetic Oltenia, cel puţin la nivel declarativ. Ministrul Energiei, Anton Anton, a anunțat, joi, construirea unui bloc energetic nou, cu funcționare pe gaze și o capacitate de 200 MW, la termocetrala Craiova II. Cât privește partea de Gorj, Sorinel Boza, directorul general al companiei, a dezvăluit zilele trecute că unitatea are în plan construirea a două parcuri fotovoltaice, pe haldele de zgură de la Rovinari și Turceni. Acesta vorbește și despre investiții masive, însă sunt salariați ce avertizează că nu au avut loc intervenții tehnice minimale care sunt, însă, obligatorii. 

”CE Oltenia vrea să făcă două parcuri de 70 MWh și 50 MWh. Avem un plan aprobat în urmă cu o lună pentru următorii 10 ani, în cadrul căruia au fost aprobate aceste parcuri. Planul este aprobat și de ministerul Energiei, și de Fondul Proprietatea”, a declarat Boza.

Acesta, tot într-un ton optimist, anunța și continuarea investițiilor în CE Oltenia, precizând că, în 2018, 600 de milioane de lei au fost alocați la acest capitol.

”Chiar dacă anul acesta, la CE Oltenia, ne confruntăm cu problemele pe care le știți, nivelul investițiilor rămâne ridicat și avem bugetate circa 590 de milioane de lei în acest sens”, preciza directorul general.

Salariații companiei nu s-au arătat entuziasmați de perspectiva construirii parcurilor fotovoltaice, dincolo de ceva speranțe timide fiind realitățile:

”Minciuni, minciuni, minciuni! Nu vă este rușine!;

Vin alegerile! Analizele și proiectele sunt pe primul plan, realizările…, să mai avem răbdare până la următoarele alegeri, când se vor relua proiectele și analizele;

Face pe dra..! ”.

Cel mai dur mesaj către conducerea CE Oltenia a dezvăluit că în unitate sunt probleme ce nu ar trebui să existe, în acest caz punându-se în discuție chiar securitatea în muncă:

”Tăceți, faceți revizii la utilaje!”, a cerut un miner.