Cabana de la Cheile Buții a afaceristului gorjean Firiza, mistuită de flăcări

Cabana omului de afaceri gorjean Ion Firiza, de la Cheile Buții, în Valea Jiului, a ars în noaptea de duminică spre luni.

La ora 03:16, în noaptea de 28 spre 29 iunie, a fost anunțat la serviciul 112 un incendiu la cabana Cheile Buții, din localitatea Câmpul lui Neag. 20 de pompieri militari cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă s-au deplasat la fața locului unde incendiul se manifesta generalizat pe toată suprafața cabanei. Patru persoane cazate în acel moment sau autoevacuat, o victimă fiind transportată la spitalul din Lupeni cu o mașină proprietate personală, cu arsuri la membrele inferioare și superioare. Din cauza zonei izolate, fără semnal telefonic, incendiul a fost anunțat, din păcate, mult mai târziu. A ars cabana pe o suprafață de 500 de mp, cauza probabilă fiind un scurt circuit electric. Acțiunea de stingere a fost îngreunată de cantitatea de material lemnos din construcția cabanei precum și de lipsa apei cu presiune din zona, cel mai apropiat hidrant fiind la 5 km distanță de focar, pompierii militari reușind să alimenteze cu apă autospecialele din lacul din apropiere”, a transmis ISU Hunedoara

Fostul președinte Traian Băsescu, prieten vechi al lui Ion Firiza, obișnuia să se recreeze la cabana mistuită de flăcări.