Cămătaru: Edi Iordănescu are prea puține soluții. Fotbalul românesc nu produce mai nimic de valoare

Rodion Camataru.
Rodion Cămătaru, fost internațional român la fotbal, mare glorie a Universității Craiova, consideră că în fotbalul românesc nu mai ai de unde alege pentru a avea o echipă națională puternică.

 

Am văzut că se cam dă în Edi, dar ce vreți să facă el mai mult de atât? Aria de selecție este din ce în ce mai redusă. Pe cine mai voiați să convoace în atac la națională? A, după părerea mea merita și Chițu de la FCU. E un vulpoi în fața porți și am văzut că marchează aproape meci de meci, dar are și ultima pasă. Merita și el la națională. Însă, alții de unde?

Tipul meu de atacant nu îl mai avem de peste 25-30 de ani și observ că nici nu vine nimic din spate. Păcat că nu mai am 25 de ani, că tare mi-aș fi dorit să mai intru pe teren. Însă, după părerea mea ultimul mare atacant al României a fost Radu Răducioiu. Radu era pe stilul lui Dumitrache. Avea viteză și tehnică, iar în fața porții era letal, mai ales că în spatele lui era Hagi. Iar ei doi la națională se înțelegeau de minune. Hagi îl găsea peste tot cu pasele sale magistrale, iar Radu se demarca incredibil de bine. Răducioiu a fost un atacant complet.

Acum am ajuns să ne chinuim cu ceea ce avem la ora actuală. V-am spus, aria de selecție este foarte redusă. Pușcaș aleargă, dar ce pretenții aveți voi să joace bine la națională, atât timp cât el nu joacă deloc la echipa lui de club! Alibec e singurul pe care te mai poți baza cât de cât, dar nu poți să stai doar în Alibec. Edi are prea puține soluții pentru atac, iar fotbalul românesc nu produce mai nimic de valoare. Avem mari probleme în sectorul juvenil”, a declarat fostul număr 9 al Științei.