Capotă, susținut politic în continuare. Populației i se promite o secție pediatrie ultramodernă

Preşedintele PSD Gorj, Mihai Weber, nu ia momentan și la nivel declarativ în calcul o plecare a managerului Gigel Capotă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. În ciuda criticilor dure pe care Sorina Pintea , ministrul Sănătăţii, le-a adus unităţii medicale din Gorj, Weber aşteaptă concluziile raportului de la Corpul de Control. Deputatul PSD susţine că pacienţii sunt prioritatea sa, dar nu se grăbește cu măsurile, asta deşi Pintea a vorbit despre modul deficitar în care sunt organizate secţiile, dar şi de un personal medical blazat. Totodată, șeful PSD Gorj a anunțat realizarea unei secții ultramoderne la pediatrie.

“Nu se pune acum în discuţie demiterea unui om sau a unor grupuri de oameni, de acolo, de la secţii, pentru că în momentul de faţă este doar un control, raportul nu este finalizat. Cu siguranţă vor exista şi anumite sugestii privind intervenţia în anumite direcţii, dar toate după ce există datele necesare. Nu mă interesează nume, cine este, cine conduce, pe mine mă interesează un singur lucru, ca pacienţii să fie mulţumiţi, ca actul medical de care beneficiază toţi gorjenii să fie la standarde înalte. Eu vreau performanţă, motivaţia există, salariile personalului medical nu pot fi puse la îndoială, instrumentar va fi, echipamentele de muncă vor fi asigurate. Vom face şi o secţie de pediatrie ultramodernă”, a declarat Weber la Radio Infinit.

Chiar şi aşa, Weber a afirmat că la spitalele din Gorj s-au făcut investiţii majore, care nu trebuie trecute cu vederea.