Cârpirea pavimentului Cîrciumaru-Polaris mai papă peste un miliard. Proiect cu piatră cubică

Betonul amprentat realizat de fosta administraţie a municipiului Târgu Jiu, prin firma de casă a PSD, Polaris, devine o povară tot mai mare pentru oraş. În caz nu s-a respectat proiectul ce prevedea granit, iar la scurt timp acest paviment a început să se deterioreze. În condițiile date, autoritățile locale încearcă an de an să repare și să vopsească, însă centrul pietonal a devenit o mare de petice. Primarul Romanescu a anunțat că și anul acesta se vor cheltui bani pentru reparații, dar a precizat că s-a licitat o soluție care presupune piatră publică.

”Peste o sută de mii de lei costă reparațiile. În perioada următoare se va intra la amenajarea acestui paviment, dar nu asta este soluția. Marți a fost licitată realizarea proiectului pentru schimbarea soluției și introducerea acelei pietre cubice pe centrul municipiului a Târgu Jiu. Nu ne vom putea permite la nesfârșit reparațiile. Acum plătim peste 100.000 de lei, dar sunt convins că pavimentul se va deteriora și mai mult și s-ar putea ca peste cinci-șase ani, dacă nu venim cu o soluție, să plătim 400 sau 500 de mii de lei reparații. Și dacă vă duceți astăzi pe centru, pe acea soluție realizată de Cîrciumaru, o să constatați un lucru: indiferent cum ai face reparațiile, imaginea este la fel de proastă. În privința modului în care arată municipiul în zona centrală, trebuie să facem ce fac marile orașe: Oradea, Sibiu, Brașov, Timioșoara. Să introducem acea soluție. Din punctul meu de vedere este prea târziu acum, după ce am turnat betoane de 20 de centimetri”, a declarat Romanescu.

Edilul crede că în zona respectivă, odată cu lucrările de modernizare, se putea realiza o mega parcare subterană, cu intrări dinspre Poștă-CEO și magazinul Parângu, în condițiile în care perimetrul respectiv nu este traversat de conducte de mare capacitate. Această ideee este imposibil de pus în practică astăzi, în condițiile în care costurile spargerii betonului de 15-20 de centimetri ar transforma proiectul în unul nerentabil.

Articolul precedentCopiii din familiile cu posibilități materiale reduse primesc rechizite și ghiozdane. Cum se procedează
Articolul următorMarți, 23 iulie, PSD își anunță candidatul la prezidențiale. Lista scurtă