Copiii din familiile cu posibilități materiale reduse primesc rechizite și ghiozdane. Cum se procedează

Famiile cu probleme financiare pot face demersuri pentru a obține ghiozdane și rechizite pentru copii de la municipalitate.

”Și anul acesta, Primăria Municipiului Târgu Jiu acordă o atenție deosebită copiilor proveniți din familii cu situație socio-economică dificilă. Aceștia vor primi ghiozdane echipate cu rechizite, în cadrul acțiunii: ”Început de an școlar”. Suma alocată pentru achiziționarea celor necesare pentru elevi este de 23.000 de lei.
Vor beneficia de această facilitate și copiii care frecventează Centrul Iasomia. În total, vor fi acordate 150 de ghiozdane echipate corespunzător, pe categorii de vârstă, fie că sunt elevi la clasa pregătitoare sau elevi de liceu. Cererile pot fi depuse în perioada 15.07.2019- 20.08.2019, urmând ca ghiozdanele să fie acordate între 02.09.2019- 06.09.2019.
Cererea pentru acordarea rechizitelor școlare trebuie să fie însoțită de :
– Acte de identitate (copie și original);
– Certificate de naștere pentru copii;
– Adeverință de elev eliberată de școala la care copilul frecventează cursurile, pentru anul școlar 2019- 2020;
– Adeverință de venit eliberată de Administrația Finanțelor Publice Gorj, pentru toți membri majori din familie;
– Acte privind veniturile realizate ( adeverință cu salariul net, cupon de pensie, cupon indemnizație șomaj, cupon indemnizație creștere copil, cupon alocație de stat, cupon indemnizație de handicap sau alte documente doveditoare ale veniturilor).

– Certificat de atestare fiscală pentru persoanele fizice, eliberat de Direcția Publică de Venituri Târgu Jiu”, au transmis reprezentanţii municipalităţii.