Ce a cerut Dragnea pentru a aproba stadionul de la Târgu Jiu

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a reamintit zilele trecute că deputatul Victor Ponta nu are mari merite pentru noul stadion de la Târgu Jiu. Călinoiu a declarat, şi la inaugurarea Sălii Sporturilor din municipiu, unde a fost prezent şi fostul prim-ministru, că dacă nu era Liviu Dragnea, pe atunci ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, fostul “Municipal” nu mai era demolat. Interesant este că Victor Ponta se laudă cu realizarea stadionului de la Târgu Jiu, aprope de fiecare dată când este întrebat de obiectivele din oraşul lui Brâncuşi. În schimb, Dragnea a garantat investiţia, dar “a cerut” un stadion şi la Teleorman.

“Prima dată s-a aprobat stadionul de la Craiova. Fiind regiunea Oltenia, bineînţeles că şi noi voiam să realizăm stadionul, şi la vremea aceea era oarecum dificil pentru primul ministru să decidă două obiective de acelaşi fel, în aceeaşi regiune, şi atunci, bineînţeles că m-am dus la domnul Dragnea care a fost de acord, cu condiția realizării unui stadion mai mic și la Teleorman. I-am zis domnului Ponta că domnul Dragnea susţine această chestiune. Nu era vorba de o respingere, ci de o decizie ce trebuia susţinută. Având susţinerea titularului portofoliului ministerului cu fondurile, şi insistenţa noastră, a acceptat”, a povestit fostul șef al județului la Radio Infinit.

Poziționarea pro Dragnea nu l-a ajutat pe Ion Călinoiu, Conferința Județeană a PSD neaducându-i fostului președinte al Consiliului Județean o funcție de conducere în organizație. Pe de altă parte, râmâne de văzut dacă s-a încercat trimiterea unei bile negre spre Pro România, în condițiile în care senatorul Iriza a sugerat că este posibilă o trecere a lui Călinoiu la ALDE.