Incredibil! Un important monument istoric din Târgu Jiu se restaurează cu tâmplărie PVC și geam termopan

Restaurarea casei monument istoric Vasile Moangă din Târgu Jiu pare să fi intrat în linie dreaptă. Se lucrează, deși cu ceva timp în urmă, nepresați de timp, propietarii au dat impresia că nu sunt prea preocupați de reașezarea imobilului ”pe linia de plutire”. Unul dintre cele mai importante obiective de patrimoniu din Târgu Jiu se RESTAUREAZĂ, dar, cel puțin suspect, folosindu-se tâmplărie PVC și geamul termopan.

Clădirea a fost construită după 1771 de boierul Moangă, unul dintre apropiații lui Tudor Vladimirescu. Între zidurile ei s-a scris istorie, chiar conducătorul pandurilor petrecând o noapte de taină cu proprietarul, ceasuri în care i-a destăinuit gazdei că o să se îndrepte spre Tismana.

În anul 2011 imobilul a fost cumpărat de un om de afaceri gorjean, la acea dată vehiculându-se că tranzacția s-a făcut pentru 280.000 de euro. Șase ani mai târziu, în 2017, Primăria municipiului Târgu Jiu a eliberat autorizația șantierului ce avea drept obiective: renovare, restaurare, conservare, protejare, modificări în vederea amenajării spații birouri C1 și C2. Beneficiarul investiției: Ciocăzanu Narcis, proiectant Cămui Iulian. Termenul de execuție a lucrărilor prevăzute în autorizație: 60 de luni. Conform documentelor, renovarea și restaurarea trebuie să se încheie în anul 2022. Rămâne ca autoritățile în drept să verifice dacă proiectul APROBAT în caz permite folosirea tâmplăriei PVC și a geamului termopan.

Galerie foto: