CE Oltenia mai așteaptă: Teodorovici a precizat că ”taxa pe lăcomie” se va modifica DACĂ va fi cazul

Complexul Energetic Oltenia nu poate considera încă rezolvată problema taxei de 2% (taxa pe lăcomie). Asta deși președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a ieșit cu o declarație ce a spulberat momentan multe griji. Acesta a spus că a discutat cu premierul Dăncilă, după care a sugerat că totul se va reașeza, însă a uitat să precizeze unde a fost când s-a emis Ordonanța 114, de ce nu s-a sesizat din fașă pericolul pe care îl reprezintă pentru companiile autohtone din energie.

”Am discutat în prealabil cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă în legătură cu Ordonanța 114 și ceea ce v-am spus dumneavoastră i-am spus și dumneai – nu mă feresc să discutăm, să avem un dialog foarte bun și foarte sincer – și i-am împărtășit îngrijorările mele, pentru că o parte dintre îngrijorările dumneavoastră le-am preluat, prin cei cu care au avut un dialog până acum, și i-am explicat că această taxă de 2% pe companiile din energie afectează grav posibilitățile de dezvoltare în continuare și atingerea unor indicatori de performanță, de profitabilitate care sunt de așteptat de la aceste companii”, a declarat, potrivit ecopolitic.ro, Tăriceanu.

Câteva ore mai târziu, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a mai temperat percepția asupra mesajului lui Tăriceanu, explicând că totul se va lămuri numai în urma unor discuții în coaliție și Guvern.

”Nu e vorba dacă sunt eu sau altcineva de acord. Mă bucur că a fost astăzi o discuție în Parlament. Este un subiect care va trebui discutat în primul rând în coaliție și în Guvern și VEDEM care va fi decizia finală. DACĂ se va modifica ceva, sau felul în care se va modifica ceva, va fi o discuție în coaliție, apoi în Guvern și decizia în acest fel se va vedea într-o ședință de guvern. DACĂ VA FI CAZUL”, a spus, la Digi 24, Teodorovici.