CE Oltenia primește de la buget 90 de milioane de euro pentru plata certificatelor CO2

Complexul Energetic Oltenia va primi de la bugetul de stat, cu titlu de împrumut nerambursabil, 453 de milioane de lei pentru plata certificatelor de CO2 în acest an, se stipulează într-un proiect de Hotârâre de Guvern.
Prin proiectul de act normativ se supune aprobării acordarea ajutorului de stat de restructurare sub formă de grant pentru finanțarea achiziției de certificate de gaze cu emisii de efect de seră în anul 2023, potrivit Deciziei Comisiei Europene nr.C (2022) 553 final din 26 ianuarie 2022.

Ajutorul de stat în sumă totală de 453.500 mii lei pentru anul 2023 se acordă integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei, aprobat prin Legea nr.368/2022 a bugetului de stat pe anul 2023.

Ajutorul de stat de restructurare pentru anul 2023, care face obiectul prezentului proiect de act normativ, este o măsură de sprijin ce face parte dintr-un plan mai amplu de măsuri, care include acordarea unui ajutor de de stat de restructurare în favoarea Societății <<Complexul Energetic Oltenia>> S.A.”, se arată în document. 

Potrivit planului de restructurare/decarbonare convenit cu Comisia Europeană, Guvenul României acordă circa un miliard de euro în perioada 2021-2025 pentru a ajuta compania să achiziționeze aceste certificate.
Articolul precedentBaschet – România: Video! Pus pe răzbunare, un jucător a vrut să intre cu o bară de fier pe parchet
Articolul următorGorj: Operatorul de salubritate Polaris, amendat cu o jumătate de miliard de lei vechi