Cere intrarea în legalitate: Romanescu nu vrea să mai aloce fonduri pentru Tabăra de Sculptură

Primarul Marcel Romanescu intenţionează să nu mai aloce bani pentru organizarea Taberei de Sculptură de la Târgu Jiu. Edilul le-a cerut salariaților Centrului ”Brâncuși” să se ocupe de întreținerea și autorizarea sculpturilor împrăștiate prin oraș, pentru aceste activități propunând un buget de 60.000 de lei.

”Creați o altă poziție a Centrului <<Brâncuși>> și faceți în așa fel încât să autorizați și să întreținem ce avem. Eu produc pe stoc permanent opere. În fiecare an 10, 15, 6, 7, nici nu mai știu câte avem, dar nu avem o evidență foarte clară și autorizațiile necesare. Ele au fost amplasate ca pe vremea lui Ceaușescu. A arătat ălă acu mâna unde trebuie puse și a zis că acolo trebuie să fie opera, dar o plantăm acolo, dar fără un aviz, ceva de la Minuisterul Culturii? Centrul <<Brâncuși>> asta trebuie să facă. Să le autorizeze pe cele existente. Eu le-am dat 600 de milioane de lei. Au cerut un miliard și jumătate de lei vechi”, a spus Romanescu, semnalând, totodată, starea deplorabilă în care se află unele lucrări.

Rămâne de văzut cum vor vota consilierii aprobarea bugetului, existând deja semnale că va urma un alt scandal, propunerile edilului urmând să fie ”faultate” pe linie.