Romanescu, ferm: Legea nu ne obligă să majorăm salariile. Sunt localități unde au fost reduse

Scandalul ce privește proiectul de hotărâre de consiliul local prin care se vizează majorări salariale în Primăria Târgu Jiu a fost tranșat de primarul Marcel Romanescu. Acesta a ținut să informeze cetățenii că legea nu obligă autoritatea municipală să crească lefurile angajațiilor primăriei. Precizarea a venit și în urma declarațiilor viceprimarului Aurel Popescu, cel ce susține că UAT Târgu Jiu trebuie să majoreze salariile cu 25% până în 2020, motiv pentru care s-a inițiat proiectul prin care se urmărește, deocamdată, obținerea clamatelor majorări de 10%.

”Am văzut o declarație care m-a șocat. M-a șocat pentru că am văzut că Popescu a luat-o de la Lădaru. De la Popescu mai aveam pretenții, de la Lădaru nu am avut și nu o să am, chiar dacă este jurist. Să spui că legea, în momentul de față, te obligă să mărești salariile cu 25%, niciun paragraf. Nu există așa ceva. Legea are două articole: un articol care privește strict funcționarul public, și în care specifică foarte clar că în limita disponibilităților financiare se stabilește salarizarea. Dar vin în completare și vă mai spun următorul lucru: sunt foarte multe autorități publice, nu doar în Oltenia, și din Ardeal, care după ce a apărut legea cu idemnizațiile de hrană au micșorat salariile, ca în momentul în care introduc indemnizația de hrană să poată să rămână la nivelul de salarizare din 2018”, a precizat edilul-șef din Târgu Jiu.

Romanescu a abordat și problema angajărilor, subiect repus pe tapet de viceprimarul Aurel Popescu.

”Dacă mă raportez la numărul de angajări care s-au făcut în ultimi doi ani, de când sunt primar, și mă uit în spate, vreau să vă spun că, din ce spun oamenii de aici, în 1996 în Primăria municipiului Târgu Jiu erau 64 de angajați. 64, încă o dată, repet. În 2017 ,când am venit, erau 545. Angajările din perioada mea sunt, cred, maxim, zece. Pe posturile vacante și acolo unde am avut solicitări la care nu puteam să renunț. Cred că sunt 70 de posturi vacante în momentul de față în organigramă”, a mai spus Romanescu.