Cinci români morți și patru răniți grav după ce s-au urmărit cu mașinile prin Strasbourg, Franța

Două familii de rromi din Timișoara s-au urmărit cu mașinile de lux prin centrul orașului Strasbourg, Franța, luni, cursă încheiată cu o tragedie: 5 morți și 4 răniți grav.
Goana pe șosele, transmisă live pe facebook, a început după ce cele două familii, una din Strasbourg, cealaltă din Kiel, nordul Germaniei, s-au luat la ceartă pe fondul unor probleme mai vechi.
În urma accidentului, două femei au murit pe loc, iar un bărbat, aflat în stop cardio-respirator, a decedat la scurt timp. Ulterior, la spital au mai murit încă două persoane. Alte patru persoane sunt în continuare în stare gravă.

 

La originea tragediei din orașul Strasbourg, după cum rezultă din probe și mărturii, stau două familii de țigani din Timișoara, una cu domiciliul în orașul francez, unde s-a petrecut drama, iar a doua din Kehl, localitate aflată în nordul Germaniei. Cert e că ambele tabere se aflau în relații de rudenie, protagoniștii principali, Banari Cârpaci și Saban Stancu, fiind cumnați.

Se pare că totul a pornit de la un conflict mai vechi, în sensul că Saban Stancu (Kehl) i-ar fi reproșat lui Banari Cârpaci (Strasbourg) că, din pricina lui, ar fi executat 2 ani de închisoare, pentru că l-a băgat într-o combinație cu autoturisme, care ar fi avut o proveniență dubioasă. După cum spun martorii evenimentului, imediat după eliberare, Saban Stancu i-ar fi cerut cumnatului său o sumă de bani, drept despăgubire, dar acesta a refuzat. Așa că, după o serie de live-uri pe Facebook, care nu au făcut decât să inflameze și mai mult situația dintre cei doi, cel condamnat a decis să-i facă o vizită debitorului, tocmai la domiciliul său din Strasbourg.

Conflictul, care a dus la tragedia de ieri seara, a început în plină stradă, așa cum rezultă din probele video, atașate la final. După, totul a culminat cu o urmărire ca-n filme pe străzile din Strasbourg. În cele din urmă, din cauza vitezei, s-a produs tragicul accident, care a oripilat toată Franța. Au murit pe loc Banari Cârpaci, soția și sora acesteia iar, ulterior, la spital, conform martorilor, au încetat din viață și Saban Stancu și soția”, a relatat voceatimisului.ro.

 

Foto – sursă franceză:

 

 

Articolul precedentMinistrul Muncii: Avem trei variante pentru recalcularea tuturor pensiilor
Articolul următorGorj: Foto! A nins la Mușetești, în Defileu și pe Transalpina