Ciolacu anunță o posibilă modificare a datei rotației premierilor: Sunt miniștri care trebuie să dea lămuriri

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, duminică seara, că data de 25 mai nu este una bătută în cuie în ceea ce privește rotația premierilor, nedorindu-se perturbarea activității Guvernului și Parlamentului. Totodată, referindu-se la eventuale schimbări în rândul membrilor cabinetului, acesta a precizat: „cea mai importantă miză este să avem și în viitor un guvern în care românii să aibă încredere”.

 

Sunt anumiți miniștri care trebuie să dea numite lămuriri. Îmi doresc să nu intru și în noul guvern cu aceste lămuriri nedecontate. Cred că nu e corect față de români să începem un drum nou cu anumite suspiciuni. Sunt prevăzute patru schimbări în acord politic, pe care o să le discutăm. Cred că vom pleca cu toții de la o idee corectă. Nu țin neapărat să rămână Ministerul Transporturilor la PSD, dar sunt doi miniștri care s-au remarcat: Marcel Boloș, la MIPE, care a făcut minuni într-o perioadă scurtă, și Sorin Grindeanu, care a semnat contracte cât nu s-a semnat în ultimii 10 ani și va avea o execuție foarte bună. Amândoi sunt lăudați și de organismele internaționale. Vrem să aducem un echilibru și mai mare economic și apoi lucrurile vor veni de la sine. Mare parte dintre miniștri se vor regăsi și-n noul guvern. Când premierul Ciucă își dă demisia, tot guvernul este demis și urmează formarea noului guvern în care cele două partide vor veni cu propuneri. Eu cred că mulți miniștri se vor regăsi, va fi  o analiză făcută de către prim-ministru și vom face și noi o analiză a eficienței guvernamentale”, a declarat, la Antena 3, liderul social-democrat.

 

PREIA PSD MINISTERUL ENERGIEI?

 

Cred că domnului Virgil Popescu îi recomand, nu pot să spun cu prietenie, dar ca și coleg în Parlament, să închidă anumită lucruri, să dea explicații”, a spus Ciolacu, care i-a reproșat lui Popescu și modul în care a negociat chestiunea taxei de solidaritate cu Comisia Europeană.

 

Liderul social-democrat a continuat:

Nu este exclus ca PSD să ceară Ministerul Energiei. (…) Sunt ferm convins că și domnul Nicolae Ciucă își dorește să avem o guvernare eficientă”.