Operație în premieră la Spitalul Județean din Târgu Jiu

 

Intervenție chirurgicală în premieră la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. O echipă de medici formată din neurochirurgul Dragoș Coldușu și ortopedul Bogdan Niculescu, asistați de cadre medicale din spital, au operat un pacient cu probleme la coloană.
Pe 1 februarie 2023 am realizat prima operație pe coloană. Totul a decurs excelent, motiv pentru care mulțumesc tuturor celor implicați de la echipa de anesteziști, ortopezi, până la întreg personalul de la sală.
Cu toții au fost la înălțime și au dovedit că se poate realiza ceva când este voință.
Mulțumesc în special dr. Niculescu Bogdan care m-a asistat în această operație și care practic a pus bazele acestui proiect în urmă cu un an când m-a invitat să văd condițiile de la Tg Jiu și mi-a propus o colaborare.
Legat de caz, pacienta era chinuită de mult timp de o hernie de disc lombară asociată cu o formațiune tumorală benigna crescută din faceta internă a articulației stângă la nivelul L3/4 ce nu dădeau voie nervilor să funcționeze
Durerile avansaseră și erau însoțite de amorțeli și parestezii iar în ultimul timp începuse să acuze și o slăbiciune musculară in membrul inferior drept.
După ce am încercat toate metodele de a scăpa pacienta de operație, neavând rezultate atât de satisfăcătoare, am hotărât că ultima soluție este operația, care a decurs cum mi-am dorit, fără incidente, structurile nervoase au fost eliberate.
Fiind o operație minim invaziva făcuta sub microscop operator, lezarea structurilor musculare si osoase a fost minimă astfel încât pacienta s-a putut ridica din pat în prima zi post operatorie și mi-a povestit că durerile și amorțeala au dispărut și că își simte piciorul liber din nou.
Am urmărit-o încă o zi, până pe 3 februarie, apoi neavând acuze, a dorit să meargă acasă, așa că vineri, a doua zi după operație, i-am făcut externarea.
Acum am reușit să deschid acest drum, dar scopul este sa dezvolt ce am început, și fiindcă acum spitalul dispune de instrumentar și aparatură de top, practic aceleași cu care am lucrat in Germania, dorința mea e de a mări acest compartiment de neurochirurgie și împreună cu alți colegi să putem asigura gărzi și operații de urgență precum si monitorizarea pacienților neurochirurgicali de către un medic neurochirurg 24h/24h
Singur într-un compartiment de neurochirurgie nu este ușor, dar fac tot ce pot pentru a ajuta”, a transmis doctorul Dragoș Coldușu, neurochirurg la SJU Târgu Jiu.