Ciolacu: Liberalii nu doresc o alianță. PNL nu stă foarte confortabil în sondaje. Care este, de fapt, intenția de vot în martie, ce partid ar atinge, din nou, pragul parlamentar

 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, transmite că Partidul Naţional Liberal nu stă prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie şi că, din declaraţiile publice ale liberalilor, şi-a dat seama că nu doresc o alianţă cu social-democraţii.

Eu am spus, ca orice om politic, că e posibil orice, să avem o coaliţie, să avem o alianţă din 2024. Alianţă înseamnă mai multe, şi candidaţi comuni. Eu nu am spus niciodată că Ciolacu este candidatul sau este Ciucă premier. Şi Ciolacu şi Ciucă suntem nişte oameni trecători, vremelnici prin anumite funcţii. Cred că cel mai important rămâne PSD, cel mai mare partid din România, şi PNL, care nu e prea confortabil în acest moment în sondajele opinie, dar e problema dânşilor, nu e problema noastră. (…) V-am spus, putem avea o coaliție sau o alianță. Am înțeles din răspunsul celor de la Partidul Național Liberal că nu se dorește acest lucru”, a declarat, duminică seara, la România TV, Ciolacu.

Dincolo de declarațiile liderului social-democrat, un sondaj CURS, realizat în martie, arată că atât PSD cât și PNL au scăzut ca intenție la vot.

 

Astfel, la întrebarea ”Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, dumneavoastră cu ce partid ați vota?”, intervievații au răspuns:

PSD – 33%

PNL – 21%

AUR – 16%

USR – 9%

UDMR – 5% 

PMP – 5%

Se poate observa, potrivit acestui studiu, PMP atinge pragul electoral.

 

IMAGINE:

 

 

Articolul precedentFără drept de conducere, a dat chef pe patru roți: La plimbare, cu friptura și berea în mașină
Articolul următorRomanescu, îngrijorat incertitudinea unor contracte: Sunt 70 de milioane de euro pe care i-am atras cu eforturi deosebite