Ciolacu: Sunt bani, legea pensiilor e sustenabilă. USR să lase oamenii în pace! Au scris Comisiei Europene, în condițiile în care Comisia și Banca Mondială au validat legea

 

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a spus, miercuri, că sunt bani pentru majorarea pensiilor prevăzută în noua lege.

 

Sunt bani și legea pensiilor se va pune în aplicare. Anul viitor, pensiile vor crește de două ori, la 1 ianuarie cu 13,8% și de la 1 septembrie va intra în vigoare legea cu recalculare. Legea e sustenabilă”, a spus primul-ministru, subliniind că majorarea pensiilor ar trebui să fie o prioritate pentru oricine în condițiile în care „peste 85% dintre pensionari au o pensie mai mică de 3.000 lei”. 

Critici la adresa USR

Premierul a vorbit despre scrisoarea pe care USR a trimis-o Comisiei Europene cu mai multe avertismente legate de activitatea Guvernului PSD-PNL:

 

Ăla care l-a dus capul să treacă 9,4% în PNRR vine acum și scrie Comisiei Europene că legea pe care am trecut-o prin Senat nu e sustenabilă, lege care a fost validată de Comisie și de Banca Mondială? Dacă vor să războiască cu cineva să se războiască cu Ciolacu, cu PSD-ul, dar să lase oamenii în pace!”.