Reproșuri: Prefectul, imixtiune politică în activitatea teatrului din Târgu Jiu. S-a antepronunțat

Prefectul de Gorj nu are atribuții pentru a evalua activitatea managerială de la Teatrul ”Elvira Godeanu”, spune primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.
Edilul este de părere că atacurile lui Iulian Popescu, îndreptate spre Mariana Ghițulescu, managerul instituției de cultură, au tentă politică.

 

În privința managementului instituției de cultură, nu se poate pronunța decât autoritatea publică locală. În fiecare an, noi avem comisii care evaluează activitatea doamnei manager. Din punctul meu de vedere, în luna februarie va fi o primă evaluare a activității. Eu cred că aici este o imixtiune a politicului în activitatea culturală din municipiul Târgu Jiu. Prefectul nu poate discuta de activitatea managerială, poate discuta de activitatea managerială a mandatului trecut pentru că îl are ca șef de cabinet pe cel care conducea teatrul până în februarie sau martie 2023, adică pe Iani Gîrbaciu. Așa cum v-am spus, Teatrul <<Elvira Godeanu>> nu era condus de Cosmin Brehuță, era condus de șeful dumnealui de cabinet. Din punctul meu de vedere, este puțin nelegal, puțin imoral, având șeful de cabinet, astăzi fost conducător de instituție de cultură, să te antepronunți asupra activității pe care o desfășoară actualul manager. Doar managerul stabilește numărul de angajați de care are nevoie. Orice manager are dreptul să selecteze și alți actori, nu neapărat doar actorii din Teatrul <<Elvira Godeanu>>, pentru că cel care pune în operă acea scenă poate să-și aleagă colaboratorii. Dar aici este strict opțiunea echipei manageriale de la Teatrul <<Elvira Godeanu>>. Ultimele piese s-au jucat cu sălile pline. Nu este niciun contract desfăcut, ci doar demisii și contracte care au ajuns la termenul scadent”, a spus Romanescu.

Articolul precedentCiolacu: Sunt bani, legea pensiilor e sustenabilă. USR să lase oamenii în pace! Au scris Comisiei Europene, în condițiile în care Comisia și Banca Mondială au validat legea
Articolul următorMinisterul Energiei: ”CE Oltenia a tras prețurile în sus pe piață”. România are printre cele mai mari tarife din Europa