Cîțu a numit un gorjean secretar de stat la Externe și a creat noi tensiuni în PNL

 

Premierul Florin Cîțu l-a numit, vineri, pe scriitorul gorjeanul Andrei Novac secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe. Presa centrală transmite că demersul s-a concretizat împotriva deciziei Biroului Politic Național al PNL.

Andrei Novac, fost manager al Centrului Cărții din Institutul Cultural Român, este fiul lui Gheorghe Novac, în trecut director al Direcției Silvice Gorj, și ginerele lui Mihai Lupu, președinte liberal al Consiliului Județean Constanța, cel care îl susține pe Cîțu pentru șefia PNL.

Sursele liberale au precizat că, potrivit deciziei Biroului Politic Național al PNL și a înțelegerii dintre filialele în distribuția pozițiilor de demnitate publică nu era prevăzută în dreptul PNL Constanța postul de secretar de stat la Externe, iar toate pozițiile care au revenit PNL Constanța sunt ocupate.

Astfel, postul de secretar de stat la MAE trebuia să revină PNL Diaspora, pentru Rareș Burlacu, care a fost validat de BPN-ul liberalilor. A doua persoană validată pentru poziția de secretar de stat MAE a fost Dragoș Preda, din partea PNL Prahova”, transmite hotnews.ro.