Cîțu anunță că România nu va mai intra în lockdown: Nu a ajutat cu nimic

 

Premierul Florin Cîţu infirmă posibilitatea unui nou lockdown, precizând că decizii de acest gen nu au „ajutat deloc”. În context, primul ministru a anunţat că măsura de susţinere a unei părţi din salariu pentru părinţii ai căror copii fac şcoală online va fi reintrodusă.

Eu ce vreau să văd este o creştere a vaccinării, pentru că e singura soluţie prin care să putem să depăşim pandemia. Lockdown-ul nu a ajutat deloc la nimic, doar întârzie lucrurile. Ca să scăpăm de pandemie trebuie să ne vaccinăm, este singura soluţie. Avem doze de vaccin, avem tot ce trebuie, doar trebuie să ne vaccinăm”, a declarat, marți, la Sinaia, șeful guvernului. 

Acesta a subliniat că se dorește școală cu prezență fizică, arătând că dacă se va va trece în online, situație nedorită, sunt fonduri bugetare pentru susținerea unei părți a salariului părinților:
Dacă mergem în această direcție, și vor fi şcoli sau clase închise, şi părinţii trebuie să stea acasă, avem o măsură pe care am aplicat-o anul trecut, aceea de a susţine financiar o parte din salariul mediu brut, 75% parcă era. Vom reintroduce această măsură pe perioada în care părinţii trebuie să stea acasă cu copii dacă se închide şcoala (…) Resursele bugetare există”.