Clubul Pandurii, șanse infime să preia administrarea Stadionului Municipal

 

C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu are șanse tot mai mici să administreze noul stadion construit din bani guvernamentali. Reprezentanții entității sportive au solicitat preluarea arenei, motivând că începerea lucrărilor la stadion a întrerupt un contract între clubul sportiv și Primăria Târgu Jiu, încheiat în anul 2005, în care era stipulat comodatul pe mai mulți ani, perioadă prelungită prin diferite acte adiționale. Imediat după finalizarea lucrărilor, municipalitatea târgujiană nu a fost de acord cu transferul, iar C.S. Pandurii Lignitul a acționat autoritatea locală în instanță. După ce la Tribunalul Gorj s-a impus o taxă de timbru judiciar în valoare de 101.162,07 RON, cei de la Pandurii au cerut strămutarea la Tribunalul Dolj.

Luni, 2 noiembrie, Tribunalul Dolj a hotărât că trebuie achitată taxa de timbru judiciar pentru a se putea desfășura procesul. Situația este complicată pentru diriguitorii clubului de fotbal, procesul a fost anulat nefiind timbrat, iar taxa nu mai poate fi achitată. Decizia judecătorilor poate fi atacată cu apel în 30 de zile.

În altă ordine de idei, există informații potrivit cărora legalitatea contractului de comodat amintit este verificată, existând suspiciuni că nu ar fi respectat legile în vigoare.