Romanescu: Există o informație că ApaRegio va calcula aceleași tarife. Cred că este puțin penal

Mai mulţi primari gorjeni ar putea fi buni de plată, după ce Aparegio ar fi decis că ADIA (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară) este responsabilă pentru creşterea ilegală a tarifelor pentru apă şi canal. Instanţa a hotărât deja că populaţia a plătit facturi mai mari, iar acum o acţiune a societăţii împotriva ADIA pare iminentă. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că a aflat informaţia pe surse, dar nu înţelege de ce facturile nu au revenit la vechile tarife. Edilul spune că Aparegio nu poate să se joace cu o hotărâre judecătorească.

“Sper ca reprezentanţii ADIA, împreună cu reprezentanţii operatorului, să restituie aceste sume în perioada imediat următoare. Hotărârea judecătorească nu se discută, se execută. Din ceea ce am aflat, din interiorul societăţii, va apărea o problemă între reprezentanţii Aparegio şi reprezentanţii ADIA, pentru că reprezentanţii societăţii vor să le paseze această problemă. Ei spun că nu au făcut altceva decât să pună în executare o hotărâre luată de către ADIA. Am o informaţie de la Aparegio că vor calcula, pentru luna noiembrie, aceleaşi tarife pe care le-au calculat anterior. Cred că nu este numai ilegal, dar şi puţin penal”, a declarat Romanescu.

Edilul din Târgu Jiu a mai spus că datoriile se ridică la zeci de miliarde, iar, în urmă cu ceva timp, i-a avertizat pe primarii din judeţ că hotărârea privind majorarea tarifelor este ilegală.