CNI finanțează 10 obiective de investiții din Gorj

Victor Banța, secretar general adjunct al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, a prezentat, marți, proiectele pe care Compania Națională de Investiții le finanțează în Gorj.

 

Se derulează prin Compania Națională de Investiții, unitate care funcționează sub autoritatea ministerului, o serie de programe prin intermediul cărora 9 obiective de investiții din Gorj vor fi realizate:

 – Consolidare, extindere, supraetajare și dotare sediu Primăria Arcani;

 – Reabilitare, modernizare, dotare bloc de locuințe comuna Licurici, sat Frumușei;

 – Modernizare piață alimentară în orașul Novaci;

 – Construire și dotare remiză ISU în orașul Novaci;

 – Construire sediu primărie comuna Padeș;

 – Construire sediu primărie comuna Prigoria, sat Prigoria;

 – Consolidare, restaurare și valorificare turistică Biserica Sf. Ioan, Sf. Nicolae și Sf. Gheorghe, oraș Târgu-Cărbunești, sat Cojani;

 – Modernizarea sediului Primăriei Telești și a sălii de stare civilă;

 – Centrul pastoral, misionar-cultural Sfântul Nicodim de la Tismana, orașul Tismana – lucrări de consolidare și restaurare”, a precizat oficialul guvernamental.

Liberalul a reamintit și un proiect din Târgu Jiu, reabilitarea și modernizarea Casei de Cultură, obiectiv pentru care primarul în funcție, Marcel Romanescu, s-a bătut încă de la începutul primului mandat.

Aș vrea să amintesc totodată și modernizarea Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu, ce se realizează tot de către Compania Națională de Investiții, proiect ce prevede:
– o sală de spectacole cu 600 de locuri;
 – o sală de evenimente pentru tineri;
 – săli pentru repetiții (dansuri, balet etc.);
 – bibliotecă;
 – săli de expoziții etc”, a mai precizat Banța.