Colonelul Cucoș nu scapă de dosarul 10 august. Trecut în rezervă, dar nu exonerat de răspunderea penală

Colonelul Sebastian Cucoș, coordonatorul intervenției jandarmilor la protestul 10 august 2018, a fost trecut în rezervă din cauza unor probleme medicale. Ministrul Internelor, Marcel Vela, a precizat că situația nu îl exonerează pe fostul jandarm de răspunderea penală în dosarul în care se cercetează cele petrecute din vara lui 2018.

A fost o decizie pe care am luat-o în baza concluziilor Comisiei Centrale de expertiză Medico-Militară de la nivelul Ministerul Afacerilor Interne și am ținut cont de solicitarea fostului inspector general al Jandarmeriei Române, colonelul Sebastian Cucoș. Începând cu data de azi, 4 martie, dânsul trece în rezervă. Dosarul penal al domnului Cucoș merge mai departe. Ce are dânsul, pe parte penală, la Parchet, nu este afectat de trecerea sa în rezervă”, a declarat ministrul Vela.

Cucoș s-a aflat la comanda Jandarmeriei și a fost în fruntea intervenției în forță la protestul din 10 august 2018, evenimente în urma cărora este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu și complicitate la purtare abuzivă.