Confirmare: PSD Gorj TREBUIE să îl facă parlamentar pe Ion Iordache

Omul de afaceri Ion Iordache este pe cai mari în PSD Gorj. Fostul primar din Turceni este văzut cel puţin locul doi în lista pentru Camera Deputaţilor şi are deja susţinerea unor primari social-democraţi.

Unul dintre aceștia este Sorin Bucurescu, edil-șef al comunei Slivileşti, care, indirect, a confirmat speculațiile apărute în presa locală. Zilele trecute, primarul a anunțat că îl va sprijini pe Iordache, pentru că este un om cu deschidere, capabil să ajute comunităţile locale.

L-aş susţine pe Ion Iordache, indiscutabil. Susţin un om care îmi doresc să deschidă uşile tuturor primarilor, nu ceea ce am avut până acum. Atunci când s-a discutat cu această persoană să vină în Partidul Social Democrat, să sprijine partidul, a pus condiţia ca el să fie prioritar sau să ocupe locul doi pe listă, după Mihai Weber. Asta dacă Mihai Weber nu va fi primul pe listă la Senat. E foarte posibilă şi această variantă. Ştim, cu siguranţă, sută la sută, că un senator va fi al Partidului Social Democrat, nu există nicio eroare acolo. Preşedintele va stabili întreaga listă”, a spus, la Radio Infinit, Bucurescu.

Astfel de poziționări agită și mai tare spiritele în PSD, de ceva vreme în aparițiile publice fiind dezbătut mai intens subiectul listelor pentru alegerile parlamentare decât lista pentru Consiliul Județean, deși ”localele”, cel puțin teoretic, vor avea loc înaintea ”generalelor”.