Mobilizare în comunitatea romilor: Vor să alfabetizeze fetele care nu sunt lăsate la școală

 

Liderii Alianței pentru Uniunea Romilor (AUR) Gorj caută soluții pentru a rezolva problema ”neștiinței de carte” din comunitate. Aceștia recunosc public tarele etniei și caută să depășească momentul, etapă cu etapă, rezultatele fiind așteptate după ce se va pune piatră peste piatră la temelia unei alte mentalități de grup, în primul rând.

Unul dintre marile neajunsuri, o spun chiar conducătorii AUR Gorj, este analfabetismul din rândul fetelor. ”Fetele nu prea sunt lăsate să vină la școală”, subliniază Novak Bonculescu, președintele Alianței. Plecând de la starea de fapt, se caută rezolvări, o posibilă soluție fiind organizarea unor cursuri de alfabetizare.

Dacă reuşim să găsim un sediu, pentru că fetele nu prea sunt lăsate să vină la şcoală, îi rugăm pe cei de la Inspectorat să ne trimită un învăţător pentru câteva ore pentru a face câteva cursuri de alfabetizare. Bărbaţii pot opta pentru clasele de şansa a doua şi seral (locuri la Bârseşi şi Maşini Unelte)”, a precizat Bonculescu.

Finalmente, acesta este dispus să pună la dispoziție o casă pe care o deține în Târgu Jiu, numai să vadă proiectul demarat.