Consilier județean: A crescut numărul de infracțiuni silvice! Cum va reacționa prefectul de Gorj?

 

Anca Bordușanu, consilier județean PSD, transmite că la nivelul județului Gorj a crescut numărul de infracțiuni silvice. Totodată, alesul social-democrat propune întâlniri cu șefii IPJ și IJJ Gorj pentru a fi pus la punct un plan de acțiuni. Rămâne de văzut reacția prefectului de Gorj, Cristina Cilibiu, cel ce poate chema la ordin șefii structurilor MAI din județ. Acesta, de la numire până în prezent, a spus jurnaliștilor că la Rânca a nins și podul de la Lainici va fi finalizat în curând.
A crescut numărul infracţiunilor în domeniul silvic! Polițiștii gorjeni au confiscat, în primul semestru al acestui an, o cantitate de material lemnos de 400 de ori mai mare față de perioada similară a anului trecut.
Mai exact, vorbim despre 12.454 mc de lemn, față de 300 mc, în anul 2021.
Pentru că cifra este una îngrijorătoare, am solicitat în cadrul ședinței de ATOP, ca Inspectoratul de Politie Judeţean Gorj să prezinte o situație clară cu zonele în care au loc astfel de infracțiuni în domeniul silvic, precum și transportatorii sancționați.
După ce vom avea aceste date, consider că se impun ședințe comune de lucru cu Direcția Silvică, primarii din zonele respective, IPJ Gorj și Inspectoratul de Jandarmi Gorj pentru un plan de acțiuni care vizează prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din pădurile din Gorj, precum și pe linia legalităţii transportului materialului lemnos”, a transmis Anca Burdușan.