Târgu Jiu: Romanescu nu se grăbește să aducă alt administrator public în primărie. Viceprimarii vor prelua atribuțiile

 Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, transmite că nu se va grăbi să ocupe postul de administrator public, eliberat în urma demisiei Ramonei Nodea. Potrivit edilului-șef, viceprimarii vor prelua atribuțiile și dacă, într-o zi, va fi identificată o persoană care să ocupe funcția respectivă se va trece la recrutarea ei.

 

Postul acesta nu a fost atribuit pe criterii politice și nici nu va fi atribuit vreodată pe criterii politice. Ca să elimin orice suspiciuni care s-ar putea crea în privința, pe de-o parte a încetării contractului doamnei Nodea, pe de altă parte, nu a fost niciun fel de înțelegere și nici nu există vreo înțelegere nu numai cu PSD, nici măcar în cadrul PNL. Posibil să fie interesate persoane, pentru că postul de administrator public este un post extrem de important pentru autoritățile publice locale. Nu întâmplător marea majoritate a primarilor de reședință și a primarilor de orașe au ocupat aceste posturi printr-un contract pe perioadă determinată, pe perioada în care își exercită mandatul de primar. Nu mă grăbesc să ocup acest post, voi face o analiză foarte corectă și dacă se va găsi persoana compatibilă cu postul de administrator public, o voi aduce lângă mine la primăria municipiului Târgu-Jiu. O perioadă de timp de acum încolo, atribuțiile mele vor fi repartizate și atribuțiile pe care le avea prin delegare doamna și prin contractul de management pe care îl aveam încheiat, vor fi repartizate viceprimarilor municipiului Târgu-Jiu și posibil angajaților cu funcție de conducere din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu”, a transmis Romanescu.

 

Primarul i-a mulțumit fostului administrator public pentru activitatea depusă și spune că, foarte probabil, Ramona Nodea a ales să stea departe de presiunea media, de o presiune care se exercită asupra celor din administrația publică, în condițiile în care a fost ofertată de companii private mari.