Consilier local: Doamna prefect să lase politica, să-și vadă de problemele administrative. Poate avea probleme cu legea

Ion Fugaru, consilier local din Târgu Cărbunești, îi cere prefectului de Gorj, Cristina Cilibiu, ”să lase politica deoparte”. Reamintim, reprezentantul guvernului la Gorj a fost împreună cu senatorul Ion Iordache în mai multe localități din județ, unde, sub pretextul rezolvării unor probleme, au încercat să promoveze electoral PNL și cel puțin un cetățean, foarte posibil candidat liberal la alegerile din 2024.
În contextul acestor deplasări, alesul local precizează că prefectul Cilibiu le-ar fi transmis primarilor să ia legătura cu ea, dacă întâmpină probleme cu instituțiile statului.

 

Din câte am înțeles, la ultima ședință de la Aninoasa, a spus că dacă au probleme cu pesediștii, să vină la el (Iordache – n.red.), că se duce el la miniștri și face. Să nu creadă nimeni asta, pentru că sunt doar promisiuni și să nu înghită aceste promisiuni politice, pe care nu le poate rezolva nimeni. Consideră că lumea mai e fraieră și înghite tot ce scot domnul Iordache și doamna prefect pe gură. Din punctul meu de vedere, doamna prefect să-și vadă de problema administrativă a județului, atribuțiile unui prefect. Și să lase politica deoparte și să nu mai meargă în teritoriu și să spună ”dacă aveți probleme cu instituțiile statului, veniți la mine”. Este un funcționar al statului, care poate avea probleme cu legea dacă mai face lucruri de astea, pentru că deconcentratele nu sunt la dispoziția prefectului. Deconcentratele statului sunt puse să respecte legislația în vigoare, nu să asculte comenzile politice ale unui prefect. Lucrurile sunt foarte clare, dar ei și-o fac cu mâna lor. Să nu creadă că mai câștigă capital electoral cu promisiunile pe care le fac”, a spus, la Radio Infinit, Fugaru. 
Articolul precedentTârgu Jiu: Nu se mai tolerează aruncarea haotică a deșeurilor! Camere de supraveghere în Pandurașu
Articolul următorPierdere importantă pentru U Craiova după meciul de la Sibiu. Nu va juca aproape două luni