Târgu Jiu: Nu se mai tolerează aruncarea haotică a deșeurilor! Camere de supraveghere în Pandurașu

Autoritatea locală din Târgu Jiu trece la montarea de camere video în cartierele în care se depozitează haotic deșeurile. Prima zonă vizată este Pandurașu, acolo unde se aruncă textile la întâmplare, în ciuda faptului că municipalitatea a amplasat containere în care să fie depuse.
Primarul orașului, Marcel Romanescu, transmite că Poliția Locală a primit misiunea de a interveni de urgență în asemenea situații.

 

 

Așa cum am procedat cu locurile de joacă, și astăzi avem 86 de camere montate în locurile de joacă în urma devalizărilor produse în anii trecuți, în același mod vom proceda, în urma discuțiilor pe care le-am avut cu reprezentanții Gărzii de Mediu, și în anumite cartiere, unde vedem exact ce se întâmplă cu produsele second-hand aruncate la întâmplare. E foarte greu să vă spun dacă montarea acestor camere va rezolva în totalitate problema. Aici e, și îmi pare rău că trebuie să o spun, e și o problemă de educație a unei părți din comunitatea noastră. Atâta timp cât noi ne-am făcut datoria, am pus la dispoziție containere unde să poți să îți depozitezi produsele de care nu ai nevoie, este anormal să arunci pe câmp. Unii dintre ei se consideră în Evul Mediu. Am depășit demult Evul Mediu. Trăim într-o societate, eu așa ași vrea să cred, civilizată, unde ar trebui sa ne respectăm unii pe ceilalți. Vom monta și aceste camere, în perioada imediat următoare, dar cred, și am avut o discuție chiar în această dimineață cu reprezentanții Poliției Locale, cu domnul Florin Baluță, vom interveni mult mai drastic, cu amenzi, prin intermediul Poliției Locale cu toți cei care produc, până la urmă, prejudicii municipiului Târgu Jiu. Și prejudicii de imagine și prejudicii la bugetul local”, a precizat edilul-șef. 

Articolul precedentGorj: Controale! Medici veterinari sancționați contravențional. Amendă de 10.000 de lei în cazul unui fast food
Articolul următorConsilier local: Doamna prefect să lase politica, să-și vadă de problemele administrative. Poate avea probleme cu legea