Consilierii PSD țipă și îi cer lui Romanescu să dea cu piciorul la 45 de milioane de euro

Primăria Târgu Jiu a accesat 45 de milioane de euro pentru modernizarea sistemului de transport în comun, însă este nevoită să achiziționeze autobuze second hand, care să circule în municipiu până vor fi finalizate lucrările la rețea.

Demersul a fost contestat vehement de consilierii PSD Eduard Lădaru și Luis Popa, aleși municipali care nu au lansat o serie de atacuri la adresa primarului Romanescu, reproșându-i, printre altele, că nu se cumpără autobuze noi. La scurt timp, prin intermediul Radio Infinit, edilul-șef a arătat motivele care au dus la soluția aleasă.

Primarul a explicat că autoritățile locale nu pot cumpăra autobuze noi pe perioada în care se derulează proiectul cu finanțare europeană, pentru că s-ar pierde banii. Mai mult, când lucrările respective vor demara, troleibuzele clasice nu vor mai putea fi utilizate și tocmai de aceea se caută autobuze care să le înlocuiască. Romanescu a declarat că s-a făcut și un studiu de oportunitate în acest sens.

În condițiile în care achiziționăm mijloace de transport noi pe această perioadă, în care se derulează proiecte de 45 de milioane de euro, riscul cel mai mare este să returnăm aceste sume, acceptate pe fonduri europene și deja contractate. Este o condiție pe care noi de bună credință am acceptat-o la momentul în care am stabilit strategia de dezvoltare a municipiului Tâgu Jiu pe transportul în comun. Nu vorbim doar de achiziția mijloacelor de transport, vorbim și de reabilitarea rețelei de transport. În momentul în care se vor decupla firele de contact, este clar că nu putem folosi troleibuzele conectate, ci doar troleibuzele cu autonomie sau alte tipuri de mijloace de transport. De aceea este nevoie, imediat, să găsim cea mai bună soluție. Această soluție nu am făcut-o de capul nostru, este realizată printr-un studiu de oportunitate făcut de o firmă de specialitate”, a precizat Romanescu.