Consiliul Județean, noi achiziții pentru polițiștii și jandarmii gorjeni

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a anunțat, miercuri, că instituția pe care o conduce a achiziționat mai multe aparate Drug Test care au ajuns la Inspectoratul de Poliție Județean și Inspectoratul de Jandarmi Județean, arătând că urmează ca în viitorul apropiat să fie achiziționate și alte echipamente necesare în activitatea polițiștilor și jandarmilor.

 

Într-un efort susținut de a sprijini forțele de ordine și de a asigura un mediu sigur pentru toți cetățenii, echipa Consiliului Județean Gorj a finalizat recent o nouă tranșă de achiziții (șase aparate Drug Test), ce vizează îmbunătățirea capacității de intervenție și investigație a poliției și jandarmeriei din județ.
În acest context, le mulțumesc membrilor și președintelui ATOP, domnul Ion Rușeț, pentru colaborarea și dedicarea lor în realizarea acestor achiziții strategice.
Toate acestea vin în completarea echipamentelor deja achiziționate în decembrie 2022 și demonstrează angajamentul nostru continuu față de asigurarea securității și eficienței forțelor de ordine din județul Gorj.
Astfel, au fost sau urmează să fie achiziționate în următoarea perioadă următoarele echipamente:
Aparate Drug Test și kit-uri aferente (o componentă esențială pentru combaterea consumului și traficului de substanțe interzise); sistem complet Stereomicroscop pentru Activitatea Criminalistică de Laborator (un instrument de ultimă generație, menit să sprijine eforturile de investigație în cadrul activității criminalistice); dronă (un mijloc modern de supraveghere și intervenție, care va consolida capacitatea de monitorizare a situațiilor de urgență și de intervenție rapidă); echipamente specifice pentru Structura de Acțiuni Speciale (costume complete de intervenție pentru vară și iarnă, echipamente foto-video și materiale necesare pentru desfășurarea activităților de intervenție).
Sunt convins că aceste noi resurse vor contribui semnificativ la consolidarea capacităților operaționale ale poliției și jandarmeriei și, implicit, la creșterea nivelului de siguranță în comunitatea noastră.
Vă mulțumesc pentru sprijinul și susținerea dumneavoastră și vă asigur că pentru echipa Consiliului Județean Gorj asigurarea unui mediu sigur și prosper în județul Gorj reprezintă o prioritate”, a precizat Cosmin Popescu.
Articolul precedentPreședintele Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor
Articolul următorO jurnalistă din Târgu Jiu a fost premiată de Casa Regală a României