Constantin Ștefan (PSD) cere Facebook salvarea C.E. Oltenia și a Gorjului. Îl ascultă Zuckerberg?

Social-democratul gorjean Constantin Ștefan, în prezent secretar de stat în Ministerul Energiei, dă impresia că dansează cu foc, de la București, în marea horă a bătăliei pentru imagine, campanie purtată intens de politicieni prin intermediul rețelelor de socializare.

Fost ales de Târgu Jiu și la nivel de județ, până nu demult salariat al Complexului Energetic Oltenia, Ștefan transmite populației texte referitoare reașezarea CE Oltenia (plămânul economic al județului) ca importanță în strategia energetică națională.

Secretarul de stat vine cu teorii online ce vizează salvarea și viitorul companiei, însă, la modul concret, NU PRECIZEAZĂ demersurile oficiale, date de puterea funcției, întreprinse în atingerea acestui obiectiv.

Pentru a exemplifica, erau de așteptat mesaje ce puteau anunța inițierea unor discuții în cadrul ministerului din care face parte, propuneri argumentate integrate într-o mică strategie de lucru, înaintarea către ministrul de resort a unor soluții concrete, pe scurt, pași efectivi, la modul real.

Concret, am făcut asta și asta, urmează să mă axez pe următoarele, mai mult, în textul în cauză, nu se arată/precizează nici măcar faptul că ideile respective AU FOST PREZENTATE ministrului Energiei.

POSTARE FACEBOOK – CONSTANTIN ȘTEFAN:

 – Siguranța energetică şi securitatea României trebuie reclădită în jurul CE Oltenia
 – Reanalizarea <Planului de restructurare al CE Oltenia şi al P.N.R.R.> nu înseamnă stoparea investițiilor în sursele regenerabile, ci continuarea independenței energetice a Statului Român.
 – Target-urile asumate de România în <<Planul de restructurare al CE Oltenia preluat şi în P.N.R.R>>, precum:
adoptarea legii privind #decarbonizarea până la 30 iunie 2022 prin care se stabilesc sumele ce vor reveni industriei energetice pe cărbune pentru închidere;
 #dezafectarea în totalitate a capacităților de producere a energiei electrice pe bază de cărbune până în anul 2029 (cu etape în anul 2022 şi 2025),
trebuie #stopate şi #reanalizate în totalitate având în vedere situația reală de criză energetică şi război.
 – Tranziția de la cărbune la gaz trebuie refăcută pe fundamente reale; dacă în anul 2020 prețul de referință al gazului a fost de 19€/MWh, acum vorbim de 140€/MWh.
 – CE Oltenia poate exploata cărbune cel puțin 15 – 20 de ani”.
IMAGINE:

Articolul precedentPandurii, remiză, pe teren propriu, în primul meci oficial al anului
Articolul următorONSS – Rugby Tag: Echipa Școlii Gimnaziale Nr. 1 Rovinari s-a calificat la Faza zonală