Contracte grase, calitate ioc: Uniformele noi primite de polițiști s-au deteriorat după o lună de purtare

 

Sindicatul Europol reclamă probleme ce țin de calitatea noilor uniforme, ținute de serviciu primite de cei mai tineri dintre polițiști. Echipamentele s-au rupt deja, la o lună de la primire, în condițiile în care pentru achiziționarea lor Ministerul Afacerilor Interne a achitat sume considerabile.
De un an de zile semnalăm sub diferite forme probleme în privința noii uniforme pe care Poliția Română vrea să o achiziționeze. De la licitații anulate și până la caiete de sarcini întocmite necorespunzător, temerea noastră s-a materializat când absolvenții școlilor de agenți de poliție au primit în 2022 noua uniformă.
Materialele folosite nu corespund cu cele prezentate, iar colegii semnalează deja situații în care la o lună de la utilizare pantalonii s-au rupt, jachetele s-au uzat la contactul cu dotările de pe centură, iar inscripțiile cu <<Poliția>> s-au dezlipit.
Se pare că nici după 20 de ani, instituția în numele căreia ne sacrificăm zi de zi nu este capabilă să facă un mic efort și să se asigure că zecile de milioane de lei destinate noii uniforme sunt cheltuite legal și eficient”, au relatat sindicaliștii.

FOTO: