Ponta sugerează că îl pregătește pe Ciolacu pentru funcția de premier: Îl bat la cap cu chestii economice

Victor Ponta, fost premier și deputat de Gorj, spune că are o relație foarte bună cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, și sugerează oarecum că l-ar cam pregăti pe liderul social-democrat pentru preluarea funcției de premier.

Suntem în relații foarte bune. Îl bat la cap pe chestii economice, nu mă bag pe alte lucruri. De doi ani, de când nu mai sunt angajat la stat, văd anumite lucruri pe care nu le vedeam înainte și zic: ‘fir-ar să fie… dacă știam atâtea când eram premier… aș fi fost mult mai bune!’ C-aș fi înțeles ce înseamnă să emiți facturi, să plătești taxe, să dai salarii, să mergi la șapte instituții pentru o hârtie. Și atunci îl bat la cap pe Marcel cu această chestiune, cu economia. Îi mai spun una alta pe partea economică. Sper să-i folosească ce îi zic. Eu, înainte să fiu premier, m-am pregătit de doi ani cu Liviu Voinea, Daniel Dăianu. Și mi-a prins foarte bine!”, a declarat, pentru DCNews, Ponta.

 

Totodată, acesta susține că Dacian Cioloș a anulat realizarea de către investitori chinezi a unui grup de 400 de MW la Rovinari:

 

După ce am plecat, a venit Dacian Cioloș și a zis că nu mai facem cu chinezii. Știți unde au făcut chinezii centrala? Peste Dunăre, în Serbia. Aceeași centrală pe care trebuiau să o facă în România. Iar noi acum cumpărăm energie de la ei”.