Convins că vor da chix, Ponta înţeapă liberalii: Mă roagă să-i votez, iar după mă înjură ”pe surse”

Victor Ponta nu va susţine noul cabinet PNL. Condiţia pusă de fostul premier a fost ca noul guvern să desemneze un comisar european din rândul social-democraţilor.

Nu am negociat cu domnul Orban ceea ce nu se putea negocia – doar am cerut o guvernare competentă și eficientă care să țină cont de așteptările tuturor categoriilor sociale! Ps – am avut o singură solicitare politică – România să desemneze un comisar european din familia social-democrata ( nu PPE) / am fost refuzat”, a scris Ponta pe Facebook după întâlnirea cu liberalii.

Președintele Pro România a precizat că nu a cerut şi intrarea la guvernare alături de PNL.

Văd că PNL a început cu metode pesediste. Doar de comisar le-am spus că trebuie să fie socialist. E marea lor idee acum să mă înjure, după care iar să îmi ceară votul. Cam stupid. Sunt dezamăgit că PNL se comportă exact ca și Dăncilă: întâi se roagă să îi votez, iar după, ei mă înjură <<pe surse>>”, a declarat fostul premier.

Acesta anticipează un viitor nesigur şi plin de provocări pentru un guvern condus de Orban.

Să guvernezi fără majoritate şi cu patru partide, ALDE, PMP, UDMR, USR, care au interese total diferite şi care nu se înţeleg nici măcar pe ceea ce vor să anunţe va fi foarte dificil, dar sper să reuşească. Sunt la al patrulea mandat, nu am votat decât guverne despre care am crezut că au toate datele să reuşească. Eu, de exemplu, nu am votat Guvernul Cioloş, cum l-au votat foştii mei colegi de la PSD şi nu mi-a părut rău niciodată că nu l-am votat. Nu vom vota acest Guvern PNL şi probabil că şi de data aceasta vom avea dreptate”, a menţionat Victor Ponta.