Copiii, intervenţii la fata primarului pentru închiderea şcolilor

Ninsorile neîntrerupte din ultimele zile le-au încercat imaginaţia elevilor din Târgu Jiu. Primarul municipiului, Marcel Romanescu, a dezvăluit că a primit mai multe solicitări de la copii ca să închidă şcolile din cauza stratului de zăpadă depus. Edilul a comentat cu umor mesajele pe care le-a primit, declarând că fiicele sale au fost rugate de colegii de clasă să-şi convingă tatăl să întrerupă cursurile. Cei mici au format până şi un grup de acţiune pe o reţea de socializare.

“Toată lumea le întreba «Când închide tatăl tău şcolile?». Eu am primit pe facebook şi pe messenger suficiente astfel de întrebări. Eu i-am întrebat dacă vor să recupereze sâmbătă şi duminica, şi mi-au zis că nu, îi interesează decât să fie liberi. Cele două fetiţe ale mele, de trei zile când ajung acasă, mă întreabă «Mâine şcolile sunt deschise? » Pe Instagram au făcut şi o pagină de genul «O susţinem pe Alexandra (n.r fata cea mare a primarului) pentru a-şi convinge tatăl să închidă şcolile». Atâta timp cât nu există nicio şcoală închisă în judeţul Gorj, şi le-am explicat că sunt sate îndepărtate de centrul comunei unde nu s-a luat o astfel de decizie, cu atât de mult nu o putem lua noi”, a declarat Romanescu.

Lăsând gluma la o parte, primarul a explicat de ce nu se impunea o astfel de decizie.

“În zona de sud a fost cod portocaliu de zăpadă, noi am avut pentru ger. La Târgu Jiu, lucrurile, la momentul acesta, nu mă determină să dispun o astfel de măsură. Sunt foarte mulţi angajaţi care merg dimineaţa la serviciu şi în condiţiile în care luam o astfel de decizie de închiderea şcolilor cei afectaţi nu erau copiii. Eu sunt sigur că 90% dintre ei s-ar fi bucurat. Cei mai dezavantajaţi erau părinţi, care, la un moment dat, trebuiau să găsească o soluţie sau să-şi ia zile libere”.

Articolul precedentRecord pe producție de electricitate. Prețul rămâne mic
Articolul următorAfaceristul Rîsu și-a luat miliardele, Primăria Tg jiu fluieră a pagubă