Cosmin Popescu vrea președinte la județ prin votul cetățenilor

Actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a anunţat că va candida pentru un nou mandat în condițiile în care votul prin care se va stabili şeful instituţiei va fi uninominal. Chiar dacă este de părere că PSD poate să formeze o majoritate în CJ, şi să dea preşedintele şi din rândul consilierilor, Popescu a declarat că rămâne rezervat la cea de-a doua variantă.

În situaţia în care votul va rămâne uninominal, cu acordul colegilor de partid, al primarilor, al viitorilor candidaţi la Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, voi candida la un nou mandat.  Nu este o temere. Cu siguranţă, PSD poate da preşedintele şi prin votul consilierilor”, a spus Popescu la Radio Infinit.

Acesta crede că PSD, PNL, USR şi PMP vor avea consilieri judeţeni, iar alianţele vor fi făcute în primul rând după hotărârile venite de la centru.

Depinde şi ce se decide la nivel naţional. Spre exemplu, PMP şi-ar putea dori un vicepreşedinte în cadrul Consiliului Judeţean Gorj, dar negocierile sunt şi la nivelul tuturor celor 70 de UAT-uri”, a precizat Popescu.