Crește suma scutită de taxe din salariul minim

 

Ministerul Finanțelor a pregătit un proiect de ordonanță de urgență prin care majorează de la 200 lei la 300 lei suma scutită de taxe din salariul minim.

 

Începând cu veniturile din salarii și asimilate salariilor aferente lunii iulie 2024, suma de 200 lei/lună reprezentând venituri din salarii și asimilate salariilor pentru care nu se datorează impozit pe venit și care nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuțiilor sociale obligatorii, prevăzută la art. LXXIII alin. (1), (4) și (5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene, cu modificările și completările ulterioare, se majorează la nivelul de 300 lei/lună”, se precizează în document. 

Ministerul Finanțelor arată că majorarea valorii neimpozabile de la 200 lei la 300 lei, concomitent cu creșterea salariului minim brut pe țară garantat în plată stabilit prin hotărâre a Guvernului la 3.700 lei de la 1 iulie 2024 generează un impact asupra veniturilor bugetare de minus 261 milioane lei, pentru 5 luni de aplicare a măsurii, impact negativ

Articolul precedentComedie neagră la USR Gorj! Miruță a pus un candidat PSD-ist la Primăria Rovinari
Articolul următorGalatasaray a stabilit prețul lui Cicâldău. Și-l permite Rotaru?