Home Principale Sport CSU Craiova, revenire spectaculoasă la Constanța. Gîlcă: Am căzut total în unele...

CSU Craiova, revenire spectaculoasă la Constanța. Gîlcă: Am căzut total în unele momente. Se complică bătălia pentru locul doi

 

CSU Craiova a terminat la egalitate cu Farul Constanţa, scor 3-3 (0-1), luni seara, în deplasare , la Ovidiu, într-un meci din etapa a IX-a a fazei play-off a Superligii de fotbal.

În prima jumătate de oră a meciului cele două echipe nu au reuşit să îşi creeze ocazii de gol, dar Farul a deschis scorul din penalty, prin Louis Munteanu (35), după ce Ştefan Vlădoiu l-a faultat pe Luca Andronache.

Debutul reprizei secunde a aparţinut echipei antrenate de Gheorghe Hagi, care a marcat de două ori în primele zece minute şi a ratat ale ocazii clare de gol.

Portarul Laurenţiu Popescu, cel mai bun de la oaspeţi, alături de Alexandru Mitriţă, a avut un reflex salvator (48), la lovitura de cap a lui Narek Grigorian.

Farul şi-a dublat avantajul prin acelaşi Louis Munteanu (52), care a reluat în plasă centrarea lui Cristian Ganea.

Laurenţiu Popescu a fost providenţial la două şuturi ale lui Munteanu (54), dar a scos mingea din plasă pentru a treia oară, un minut mai târziu (55), când portughezul Diogo Queiros a reluat din apropiere centrarea lui Grigorian.

Craiova a avut şansa de a reduce din diferenţă, însă Mitriţă a trimis imprecis faţă în faţă cu portarul (61).

Constănțenii au mai avut o ocazie mare, dar Laurenţiu Popescu l-a blocat incredibil pe fostul său coechipier Ionuţ Vînă (63).

Farul a făcut pasul înapoi, iar echipa din Bănie a început să fie periculoasă la poarta lui Alexandru Buzbuchi, care a scos de sub transversală lovitura de cap a lui Jovan Markovic (72), la centrarea lui Nicuşor Bancu.

În min. 72, Constantin Grameni l-a faultat pe Andrei Ivan în careu și oaspeţii au primit penalty, după circa două minute, în urma intervenţiei arbitrajului video. Mitriţă (77) a transformat lovitura de pedeapsă şi a dat semnalul revenirii.

Craioveni au mai avut o ocazie prin tânărul Ştefan Bană (83), cu un şut de la distanţă, scos de la vinclu de Buzbuchi.

În minutul 89, Raul Silva a aruncat o minge în centrul careului, Damien Dussaut a alunecat, Mitriţă a preluat şi a marcat.

Universitatea a continuat să atace şi, în min. 90+5, Dragoş Nedelcu l-a atacat imprudent pe Mitriţă în careu, iar arbitrul a dictat penalty, transformat de acelaşi Mitriţă (90+7).

 

COSTEL GÎLCĂ: ECHIPA VA FI MULT MAI PREGĂTITĂ

 

Știam că va fi un meci greu, știam ce ne așteaptă. Repriza a doua am căzut total în unele momente. Laurențiu Popescu a apărat extraordinar, a scos câteva mingi importante, apoi cu cei veniți de pe bancă am devenit mai verticali și am reușit să reintrăm în meci.

Mitriță e foarte important pentru noi. Are o calitate individuală foarte bună, poate marca, poate da pase decisive. A făcut-o astăzi și cu ajutorul echipei, pentru că cei care au intrat de bancă au făcut-o bine.

Daniel (Ștefan Daniel Bana – n.red.) a intrat bine și cu FCSB, e un jucător vertical și în fotbalul de astăzi astfel de jucători sunt decisivi. Campionatul care vine echipa va fi mult mai pregătită, va avea atitudine și încredere.

Cu siguranță că vor veni jucători noi, vrem să avem un lot competitiv. Nu știu câți vor veni, dar sper să fac alegerile bune. În acest moment rămân toți, sunt jucătorii Craiovei, vedem ce se va întâmpla la final”, a spus antrenorul CSU.