Cupa României la Lupte: aur și bronz pentru sportivii gorjeni

Municipiul Târgu Jiu a fost în weekendul trecut gazda Cupei României la Lupte Libere și Lupte Greco-Romane (cadeți), competiție desfășurartă sub egida Federației Române de Lupte. La startul concursului sportiv de la Târgu Jiu s-au aliniat 24 de cluburi și asociații, C.S. Pandurii Târgu Jiu reușind să ocupe locul trei. Medalie de bronz pe echipe pentru luptătorii gorjeni antrenați de Ștefan Tănase, iar la individual, lupte libere în ambele cazuri, categoria 110 kilograme, Alexandru Beșliu a obținut aurul, în timp ce Eduard Popescu, colegul său, a fost medaliat cu bronz. O surpriză plăcută a fost Andrei Fulger (CSS Târgu Jiu), ocupantul unui loc IV. FRL i-a premiat pe antrenorii gorjeni Gheorghe și Aurel Gorjanu, oameni care de o viață se identidifică cu luptele în Gorj. Cei doi au șlefuit generații de sportivi, rezultatul muncii acestora concretizându-se în peste 100 de medalii obținute în competițiile naționale și internaționale.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a urmărit parte din competiție, iar la final a fost invitat să efectueze câteva premieri. Cea mai emoționantă a fost cea a lui Gheorghe Gorjanu, pensionar de ceva vreme, un om ce nu poate, însă, sta departe de sportul căruia i-a dedicat o viață.

C.S. Pandurii Târgu Jiu, treapta a treia a podiumului. În ordinea din imagine: Eduard Popescu, Alex Beșliu și antrenorul Ștefan Tănase
Primarul Marcel Romanescu și antrenorul Gheorghe Gorjanu

 

Articolul precedent”Pandurul” Brînzan, out până în 2019! Fotbalistul va merge la București pentru investigații medicale
Articolul următorGorjul, primul din România: S-a dat startul la ”fasoliadă”