Cutremurător! Medicamente mai scumpe, iar bugetul alocat de stat are aceeași valoare de șase ani

Ministerul Sănătății alocă trimestrial un buget de șase miliarde pentru medicamente. Exact cât aloca și în urmă cu șase ani, deși de pe piață au dispărut o serie de produse farmaceutice ieftine. Majorările alocate de la buget ministerului au mers către salarii și alte cheltuieli, însă niciun leu în plus pentru medicamente. În condițiile date, se poate vorbi despre o politică a medicamentului ce se face în funcție de fondurile existente. ”Corecția prețurilor nu s-a făcut. S-a făcut de două ori în ultimi opt ani, ori tocmai această corecție aduce și ea o echilibrare a taxei de clawback. Din estimările noastre, corecția pe care noi am depus-o și se află pe transparență decizională ar reduce clawbackul cu 5%, dar nu este suficient”, a spus, la Digi 24, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Taxa de clawback – impune producătorilor de medicamente, nu distribuitorilor și nici farmaciilor, să returneze statului o parte din profitul realizat în urma vânzării de medicamente compensate care depășesc suma alocată acestora de la buget. 

Articolul precedentReplici acide Iriza -Iordache, mărul discordiei Filip jr.: Când e la funcții se duc și cer, Filip cu gașca lui
Articolul următorGorj: Ospăț cu mămăligă în traistă, în sala de ședințe, la primărie